Mėnesio archyvas: 2019 m. spalio mėn.

Patarimai ieškantiems naujo kompiuterio

Kai tik prireikia naujo nešiojamo kompiuterio, pradedamos paieškos įvairiose parduotuvėse, o pirmasis kriterijus daugeliui pirkėjų – kaina. Ieškomi kompiuteriai pigiau įvairiais būdais. Kur geriausia pirkti kompiuterį ir, kokie kriterijai turėtų būti svarbūs?

Kompiuteriai internetuRenkantis naują kompiuterį labai svarbus tinkamo ekrano dydžio pasirinkimas. Įprastai patariama taip, kad daugiausia naudojantis kompiuteriu namuose, reikia pirkti didesnio ekrano kompiuterį, o daugiau laiko praleidžiant už namų ribų – mažesnio ekrano. Taip yra dėl to, kad patogiau nešiotis mažo ekrano kompiuterį, kuris ne tik mažesnis, bet ir sveria mažiau. Renkantis ekraną, reikia atkreipti dėmesį ne tik į įstrižainę, bet ir į raišką. Jei finansinės galimybės leidžia, reikėtų rinktis tokį, kuris turi žymėjimą “full HD” arba 1920 x 1080 raišką. Šios raiškos ekranas pasižymi geresnėmis vaizdo perdavimo savybėmis, dėl to mažiau varginamos akys, matomos geresnės kokybės nuotraukos ar vaizdo įrašai ir kt.

Nešiojamo kompiuterio baterijos laikas svarbus tiems, kurie dažnai juo naudojasi ten, kur nėra galimybės prisijungti prie elektros tiekimo. Pavyzdžiui, galima rasti tokius nešiojamuosius kompiuterius, kurių baterija tarnaus apie 9 valandas.

Skaityti straipsnį “Patarimai ieškantiems naujo kompiuterio” »