Mėnesio archyvas: 2019 m. rugpjūčio mėn.

Kokia yra masažo nauda?

Nuo senų laikų žmonės žino, kad geras masazas gali padaryti stebuklus. Tai puiki priemonė sveikatos palaikymui, nuovargio ir streso mažinimui, darbingumo atstatymui ir dar begalės naudingų galimybių suteikia masažas. Toks būdas taikomos įvairiems negalavimams gydyti, todėl galima rinktis iš įvairių jo rūšių. Galima rinktis gydomąjį, atpalaiduojamąjį, stimuliuojantį ir kt. Taip pat masažai skirstomi ir pagal masažavimo būdus.

Masažas namuosePagrindinė masažo nauda yra skirta raumenų atpalaidavimui, o kartu su raumenų atsipalaidavimu ateina ir emocinės įtampos sumažėjimas. Tinkamai atliekamas masažas gali pagreitinti prakaito ir riebalinių liaukų darbą, suderinti nervų sistemą, stimuliuoti limfos tekėjimą, pagerinti kraujotaką. Pavargusiam žmogui masažas padeda suaktyvinti visą organizmo veiklą, todėl po tokio masažo sugrįžta jėgos.

Galima išskirti gydomąjį masažą iš visų kitų rūšių. Jis skiriamas ne tam, kad žmogus tiesiog pailsėtų ar pagražėtų oda, o tam, kad spręsti tam tikras sveikatos problemas. Gydomieji masažai skiriami sergant sausgyslių ar sąnarių ligomis, turint traumas, turint nugaros problemų, sergant periferinėmis ligomis ir kt. Ligų, kurios gali būti gydomos pasitelkiant gydomuosius masažus, yra labai daug. Svarbu paminėti, kad svarbus nugaros masažas. Ši kūno dalis atsakinga už daugelį procesų, todėl šios kūno dalies masažas yra dažniausiai atliekamas. Juk nugaroje gausu įvairių kraujagyslių ir nervų, kuriuos stimuliuojant galima atstatyti sveikatą. Taip pat žinant koks dabartinis žmogaus gyvenimo tempas, tampa aktualus streso mažinimas. Streso mažinimui puikiai tinka atpalaiduojamasis nugaros srities masažas. Taigi, ne tik gydomieji masažai, kurie yra skirti tam tikroms ligoms gydyti padeda žmogui gerai jaustis. Darant atpalaiduojamąjį masažą, žmogus nurimsta, atsipalaiduoja raumenys ir pagerėja emocinė būklė. Gydytojai skiria masažus ne tik esant rimtoms ligoms, bet ir tuomet, kai žmogus skundžiasi nuovargiu, nerimu, apatiškumu. Tuomet masažas gali padėti pagerinti žmogaus psichinę būklę.

Skaityti straipsnį “Kokia yra masažo nauda?” »