Mėnesio archyvas: 2017 m. liepos mėn.

Vaikų naudojimasis telefonais: pliusai ir minusai

Sunku būtų rasti suaugusį žmogų, kuris neturėtų telefono. Atrodo, neįmanoma ir prisiminti, kaip anksčiau planuodavome susitikimus, bendraudavome su artimaisiais, skaitydavome naujienas ir atlikdavome begalę kasdienių darbų, kol mobilieji telefonai nė nebuvo išrasti. Tačiau vaikus auginantiems tėveliams vis dažniau kyla klausimas, ar šiuo prietaisu turėtų naudotis ir jų mažosios atžalos… Nors dar į mokyklą neinantys vaikai jau puikiai geba atlikti pagrindines funkcijas telefonu ir dažnai jų nė nepaleidžia iš rankų, reikėtų atsižvelgti į tai, kad šios ryšio priemonės gali sukelti ir pavojų. Kad būtų paprasčiau apsispręsti, ar jūsų vaikai ir telefonai gali susidraugauti, pateiksime visus naudojimosi jais pliusus bei minusus.

Vaikas su telefonuPliusai

  1. Kai vaikai tampa bent šiek tiek nepriklausomi ir jau patys keliauja į mokyklą, gali nueiti iki parduotuvės ar be priežiūros žaidžia su draugais kieme, tėvams viduje nuolat kirba jaudulys ir noras kaip įmanoma labiau užtikrinti, kad vaikai būtų saugūs. Tam tikrą saugumo jausmą suteikti gali telefonai. Žinodami, kad bet kada galite susisiekti su savo vaikais ir patikrinti, ar jiems viskas gerai, jausitės kur kas ramiau.
  2. Vaikai jau nuo mažų dienų mokomi, kokiais pagalbos numeriais skambinti ištikus nelaimei. Puiku, jei tuo metu aplink bus ir kitų žmonių, kurie galės suteikti pagalbą ir paskambinti reikiamoms institucijoms. Tačiau reikėtų neatmesti tikimybės, kad pavojai tyko ir vaikams esant vieniems. Turėdami telefoną, jie galės kaip įmanoma greičiau sureaguoti ir galbūt išsigelbėti iš situacijos, kuri kelia didelę grėsmę.

Skaityti straipsnį “Vaikų naudojimasis telefonais: pliusai ir minusai” »

Ką darote, kai sugenda skalbimo mašina

Skalbimo mašinosKai sugenda skalbimo mašina, žinoma, tik skalbimo mašinų remontas Vilniuje gali padėti iš esmės sutaisyti šią kilusią nemalonią buitinę problemą. Tačiau visi į problemas skirtingai reaguoja. Vieni iš karto jas sprendžia nuo pat šaknų, kiti bando jas paslėpti po kilimu. Kaip reaguojate jūs? O kaip reaguoja jūsų kaimynai, kurių skalbimo mašina pernai užliejo jūsų butą? Štai keletas reagavimo būdų, kai sugenda remontuotina skalbimo mašina.

Šluostote balas

Pirmas reakcijos žingsnis galėtų būti balų šluostymas. Ir tai būtų ne kažkoks atsitiktinumas ar ne sąmoningas sprendimo pasirinkimas, o tiesiog pats logiškiausias dalykas, kai ant tavo vonios grindų pasipila vanduo. Priklausomai, nuo žmogaus mąstymo tipo, drauge tą akimirką gali būti ir atjungiama skalbimo mašina arba užsukami net ir vandens skaitliukai. Tačiau visa tai nesutvarkys ir neišspręs realios problemos. Tikroji problema, manau, bus tame, kad jūs suprasite, jog dabar savo suplanuotą laiką ir pinigus turėsite skirti meistro paieškoms bei samdymui. Bet pradžioje jūs tiesiog galbūt besikeikdamas išvalysite visas tas tekšančias balas ir tikėsitės, kad vėl čia pastatęs koją ją ištrauksite sausą.

Skambinate pažįstamui dėl meistro

Skaityti straipsnį “Ką darote, kai sugenda skalbimo mašina” »