Mėnesio archyvas: 2017 m. balandžio mėn.

Ką rinktis – dalinės ar pilnos apdailos butą?

Jei ieškote naujos gyvenamosios vietos ir galvojate apie naujos statybos būstą, siūlome įvertinti Naujamiescioaleja projektą – tai stilingi, kokybiški ir patikimi butai Naujamiestyje, esantys prie pat miesto centro ir Vingio parko. Didžiausias projekto dėmesys skiriamas gyventojų patogumui, todėl čia rasite viską, apie ką svajojate – jaukią kaimynystę, saugią gyvenamąją aplinką, aukštos kokybės butus, patogią infrastruktūrą ir t. t. Pirkdami naują būstą, nepamirškite pagalvoti apie jo įrengimą – pirkėjai gali įsigyti tiek pilnai įrengtus butus, tiek būstą su daline apdaila.

Kuo ypatingas projektas „Naujamiesčio alėja“?

Naujamiestis„Naujamiesčio alėja“ projektas – tai naujų daugiabučių kvartalas, įrengtas kiek atokiau nuo triukšmingų gatvių. Šalia butų yra dailiai sutvarkytas pėsčiųjų takas, vaikų žaidimų aikštelės ir vaikų darželiai, todėl tai puiki aplinka jaunoms šeimoms ar poroms, planuojančioms šeimos pagausėjimą. Visai šalia įrengti didieji prekybos centrai, kino teatras, sporto klubas. Šalia esančios viešojo transporto stotelės užtikrins lengvą susisiekimą su visais miesto objektais.

Skaityti straipsnį “Ką rinktis – dalinės ar pilnos apdailos butą?” »

Kuo pranašesnės už žmogų verslo valdymo sistemos

Šiais laikais gerai veikianti ERP sistema yra tarsi pagrindas kiekvienos didesnės įmonės sklandžiam darbui užtikrinti. Tačiau kadaise buvo gyvenama be kompiuterizuoto duomenų saugojimo ir sisteminimo. Visa tai darydavo žmonės, ir tik bėgant metams buvo ištobulintos technologijos ir žmogaus skaičiavimai pakeisti mašinų skaičiavimais.

Viena sistema vietoje daugybės žmonių

Pagalvojus, ką nudirba ERP sistema už žmogų, tiesiog galva ima suktis. Absoliučiai visus skaičiavimus, visas apskaitas, statistinius duomenis, visa tai padaro sistemos. Kuo didesnė įmonė, tuo daugiau duomenų reikia surinkti, suskaičiuoti ir įvertinti, ir tą padaryti be kompiuterizuotų sistemų būtų labai sudėtinga, ir netgi nuostolinga, nes žmonės turėtų dirbti labai daug.

Kompiuterio atsiradimas karo metu

ERPJeigu pažvelgtume į kompiuterio atsiradimo pradžią, pamatytume, kad jis irgi atsirado būtent dėl poreikio milžinišką duomenų kiekį valdyti sistemų metu. Antrojo pasaulinio karo metu Alanas Turningas atrado mašiną Enigma, kuri padėjo iškoduoti radijo bangų pagaunamus vokiečių užšifruotus signalus. Jis su matematikų komanda dirbo ilgai ir juo mažai kas tikėjo. Tačiau žmogiškoms galioms, žmonėms patiems susisteminti tiek daug informacijos ir numatyti, ką galėjo reikšti siunčiami pranešimai, būtų buvę neįmanoma, būtų trukę daugybės žmonių gyvenimus. Tačiau mašinos išradimas padėjo greitai, gal per pusvalandį, iššifruoti pranešimus. Tai lėmė amerikiečių persvarą kare. Kaip ir daug kitų mūsų dabar naudojamų ir ištobulintų dalykų, šis išradimas buvo padarytas dėl karo. Karas nusinešė labai daug dalykų, tačiau ir lėmė didžiausią technologinį progresą ir išradimų pagausėjimą. Tad įvairias duomenis valdančias bei analizuojančias sistemas dabar turime būtent dėl to. Versle taip pat reikia turėti tokių sistemų, nes tai neapsakomai padidina našumą ir darbo efektyvumą.

Žmogaus indėlis valdant sistemas

Skaityti straipsnį “Kuo pranašesnės už žmogų verslo valdymo sistemos” »