Mėnesio archyvas: 2014 m. vasario mėn.

Keltai: kaip įsigyti bilietus?

Keltai šiandien tampa vis populiaresni – tai vienas patogiausių keliavimo būdų, ir pasirinkus šį variantą, netenka jaudintis, kur palikti savo augintinį, ar kiek daiktų galima pasiimti su savimi, nes bagažo svoris nėra ribojamas. Be to, keltais galima keliauti itin palankiomis sąlygomis, ir į kai kurias šalis keltai kursuoja kasdien. Taigi, galima išsirinkti sau palankiausią dieną kelionei ir nesijaudinti, kad kelionė vyks nepatogiu metu.

keltaiKeltai į Vokietiją kursuoja 6 kartus per savaitę, taigi, tikrai išsirinksite jums patogiausią dieną, kada norėsite keliauti. Tai daug patogiau nei vykti lėktuvu – jums nereikės derintis prie skrydžių grafiko.

Keltų bilietus galima įsigyti itin patogiu būdu – tai galite padaryti tiesiog internetu. Jums tereikės užeiti į keltų kompanijos internetinį puslapį ir pasirinkti "bilietai internetu".

Kai tai padarysite, galėsite išsirinkti kelionės kryptį, taip pat ir tipą (į abi puses arba tik į vieną), taip pat ir vykimo datą, keleivių skaičių (tai galėsite padaryti ir pagal amžiaus grupes, jei vyksite su vaikais), taip pat galėsite pasirinkti transporto priemonės tipą (jei norėsite keliauti ir su nuosavu automobiliu).

Skaityti straipsnį “Keltai: kaip įsigyti bilietus?” »

Energinis naudingumas: klausimai ir atsakymai

Gana dažnai iškyla klausių apie energetinio naudingumo sertifikavimą: kam jis reikalingas? Kiek tai užtrunka? Ir, galų gale, kiek tai kainuoja? Į šiuos dažniausiai užduodamus klausimus pabandysime kuo išsamiau atsakyti ir paaiškinti, kam tai reikalinga. Taigi, kas yra energinis naudingumas?

energinis naudingumasTai parodo, kiek šilumos energijos sunaudojama, norint apšildyti tam tikrą pastatą. Koks yra energetinis naudingumas, paprastai žymima klasėmis – nuo A iki G. A arba B klasės energetinis naudingumas yra pats didžiausias, tai yra, norint apšildyti patalpas, sunaudojamas tin mažas energijos kiekis, o jei energetinis naudingumas yra G klasės, jis yra pats mažiausias. Butuose paprastai būna būtent G klasės energinisnaudingumas, tačiau, jei butas modernizuotas, gali būti atliekami skaičiavimai, ir tai padės nustatyti, ar energetinis naudingumas yra aukštesnės klasės.

Skaityti straipsnį “Energinis naudingumas: klausimai ir atsakymai” »